Förbered dig inför en köksrenovering

En köksrenovering kan visserligen vara mycket roligt och spännande – men det är också utmanande. För att projektet ska gå så smidigt som möjligt gäller det att man kan planera ordentligt. Det är bara på så vis som man kan stå rustad mot oförutsedda utgifter och andra överraskningar som kan visa sig. I den här texten ges du ett par tips på hur du kan förbereda dig lite bättre.

Bestäm hur mycket pengar du kan lägga

För att kostnaderna inte ska dra iväg är det viktigt att man sätter ett tak på sin budget. Taket bör givetvis inte vara så högt att det innebär seriösa problem för din privatekonomi. Ett tips är att sätta ett flytande tak, snarare än en precis siffra. Sätt ett intervall på till exempel 75 000 till 85 000 kronor, istället för 80 000 kronor. Det här gör det enklare att planera inköp, hantverkare och annat som kommer att kosta pengar.

När du ska göra en uppskattning på hur mycket det kommer att kosta gäller det att ta med precis allt. Nya hushållsmaskiner, golv, skåpsluckor, färg och kostnader för hantverkare är exempel på saker som kommer att kosta under en köksrenovering. Glöm inte att lägga in utrymme för oförutsedda utgifter. Hur väl man än planerar och förbereder sig, kan det fortfarande inträffa. Om det väl inträffar bör du inte stå handfallen. Många rekommenderar att man lägger till ungefär en femtedel till sin budget i det här syftet.