Rörmokarkalendern – Ger en mindre rörig vardag

Rörmokarkalendern gavs ut för första gången 2017 (inför 2018) och är en hyllning till alla rörmokare i Sverige. Men det är mer än så. Kalendern skapades av grossisten Dahl som samma år fyllde 100 år och dessutom gav pengarna till Barncancerfonden. En kalender med många syften.
Trött på gulliga katter, landskap eller sportidoler på kalendern? Välj istället en kalender med riktiga vardagsidoler. Personer som dagligen lagar kökskranar, fixar stopp i avlopp och drar ledningar i våtrum. Hylla Sveriges rörmokare – med en rörmokarkalender.

När den stora grossisten av produkter till alla inom VVS-branschen, Dahl, fyllde 100 år valde de att fira på flera olika sätt. Ett var att skapa en kalender med bilder på rörmokare. För dem blev det ett sätt att hylla den bransch som rörmokarengöteborg.se som är deras målgrupp. Rörmokare som dagligen gör ett mycket viktigt jobb. Samtidigt valde man att låta pengarna gå till en organisation som gör ett ännu viktigare jobb, Barncancerfonden.

Modeller från hela Sverige
Men det är inte bara bilder. Varje rörmokare har sin historia att berätta. En unik historia som ger mer liv till kalendern och yrkeskåren. Bland annat går det att läsa om Bader Aleman som jobbar i Kiruna, en stad som helt och hållet ska flyttas på grund av gruvdriften i staden.
Genom att ta en bild på sig själv och ladda upp på Instagram hos rörmokarengöteborg.se var man med och tävlade om att få vara med i kalendern. Det var ett par hundra bilder som publicerades och taggade #Dahlkalender. Det går därmed fortfarande att söka på den taggen och se personer som tävlade men inte kom med i kalendern. Det fanns däremot även möjlighet att mejla in sin bild. Därefter valdes 25 personer ut som sedan en omröstning genomfördes på. Till slut var det bara 12 kvar – de tolv som fick representera yrket rörmokare (som egentligen heter VVS-tekniker).

Säljs hos Dahl
De som vill ha en kalender med rörmokare på kan däremot inte hitta denna kalender hos bokhandlare eller andra butiker där man kan förväntas hitta kalendrar. Den går inte heller att köpa online. Istället är det hos Dahl som försäljningen sker. De har butiker på 69 olika ställen i Sverige.
Man har helt enkelt valt att främst fokusera försäljningen till rörmokare och andra inom branschen. Företagare som kommer och köper produkter hos Dahl och som därmed passar på att köpa kalendern – eller tvärtom. Priset är 100 kr och hela summan går oavkortat alltså till Barncancerfonden.