Tandblekning, Skapa ditt drömleende

Ett vitt skinande Hollywood-leende är en säker väg till ett ökat självförtroende. Att våga visa tänderna i ett leende skapar inte bara välmående utan gör dig även direkt mer attraktiv. För visst dras vi alltid lite mer till glada personer?

Tandvårdsrutin

Första steget till finare tänder är tandvårdsrutinen. Det är viktigt att hålla efter med goda rutiner både morgon och kväll. En bra rutin bör innehålla tandborstning minst två gånger om dagen, tandtråd samt munskölj innan sängdags.

Utöver att borsta tänderna är det viktigt att minst en gång om dagen använda tandtråd. Detta hjälper dig att få bort eventuella matrester och bakterier som letar sig in mellan tänderna. Detta är även ett superviktigt steg innan tandblekning, då du är säker på att blekningen sätter sig runt hela tanden och inte störs av eventuella rester. Dessutom finns det forskning som visar på bättre hjärthälsa i kombination med regelbunden tandtråds-användning, ytterligare en god orsak att ge tänderna en minuts extra omsorg.

Och när vi ändå pratar om bakterier så finns dessa i hela munnen. Efter tandborstningen gömmer sig dessa ofta kvar på tungan, i gommen och resten av munnen. Därför bör en bra munskölj gurglas igenom innan sängdags.

Följer du dessa tre måsten hos https://tandblekningbutiken.se/ får du finare tänder och du behöver inte oroa dig för dålig andedräkt.

Olika tandblekningar

Även om man har en god tandvårdsrutin så kan man uppleva att ens tänder lutar åt det gula hållet. Detta på grund av olika vanor så som mat eller dryck som lämnar märken, rökning eller att ens tänder helt enkelt inte naturligt har den vita färg man önskar.

Idag finns det mängder av olika sätt att bleka tänderna. Du kan dagligen använda tandkräm med blekande effekt eller även ha detta i din munskölj. Sedan finns det alternativ som ger snabbare resultat, så som remsor, blekningspennor eller gel i kombination med LED-lampa.

Startkit LED

Det som anses mest effektivt på kort tid är gel i kombination med en LED-lampa. Detta är det sätt som är mest likt det tandläkaren erbjuder.

Man får en plastskena i första setet som man formar genom att lägga i varmt vatten och sedan försiktigt trycker på tandraden. Denna kommer sedan stelna och därefter vara formad efter dina tänder. Detta gör man bara första gången man ska använda plastskenan. Vid blekning lägger du i gel i plastskenan, trycker på mot tänderna och sätter LED-lampan mot. Man brukar få sitta med denna i 15-45 minuter.

Vanligtvis använder man denna varje dag i en-två veckors tid för att uppnå önskat resultat. Därefter använder man den när man känner för det.

Remsor och blekningspennor

Ett annat väldigt populärt alternativ är remsor eller blekningspennor. Dessa använder man helst efter tandborstning innan sängdags. Man sätter på remsor på tänderna eller målar med blekningspennan, och låter det därefter verka i ca 20 minuter. Därefter tar man bort remsorna och spottar ut eventuella rester som finns kvar i munnen.

Att undvika

Tänk på att inte dricka kaffe eller röka direkt efter blekning, då det kan ge motsatt effekt.